Integritetspolicy

Vem Àr ansvarig person?

Denna integritetspolicy gĂ€ller för behandlingar av personuppgifter som utförs av Adaptive Hedge Fund Management AB, org.nr. 556899-7315 (nedan gemensamt ”Adaptive”, ”vi”). AHF fungerar som fungerar som ”ansvarig person” i EU:s allmĂ€nna dataskyddsförordnings mening. Du Ă€r alltid vĂ€lkommen att kontakta oss pĂ„ info@adaptive.com

PÄ vilka rÀttsliga grunder behandlar AHF dina personuppgifter?

AHF kan komma att behandla dina personuppgifter i följande fall:

  • Om det följer av avtal,
  • Om du har samtyckt till behandlingen,
  • Om behandlingen Ă€r inom ramen för vĂ„ra legitima intressen och inte inkrĂ€ktar pĂ„ dina rĂ€ttigheter,
  • För att sĂ€kerstĂ€lla efterlevnad av lag.

Vilka personuppgifter behandlar AHF?

  • Identitetsuppgifter: namn och personnummer.
  • Kontaktuppgifter: adress, e-postadress, telefonnummer och kundnummer.
  • Betalnings och transaktionsuppgifter: Bankkontouppgifter, begĂ€rda uttag eller gjorda insĂ€ttningar.
  • Investerarprofil: Huruvida ni tillhör investerarkategorin professionell eller icke-professionell investerare.
  • Enhetsuppgifter: IP-nummer och andra uppgifter frĂ„n cookies.

För vilka ÀndamÄl behandlar AHF dina personuppgifter?

Personuppgifter som rör dig som kund behandlas för att vi ska kunna genomföra vÄrt avtal och andra Ätaganden gentemot dig och tillhandahÄlla en bra kundservice. Vi Àr dessutom enligt lag skyldiga att dokumentera vissa av vÄra kundförhÄllanden och mÄste dÀrför behandla personuppgifter om vÄra kunder. För att kunna sköta vÄr bokföring och ekonomiska rapportering krÀvs det ocksÄ att vi behandlar vissa personuppgifter. Vi behandlar Àven personuppgifter för att kunna kontakta potentiella och befintliga kunder, bland annat för marknadsföringsÀndamÄl, och för att utveckla system, produkter och erbjudanden till vÄra kunder. Slutligen behandlar vi personuppgifter för att sÀkerstÀlla att vi efterlever de tillÀmpliga lagar och regler som gÀller för vÄr verksamhet.

Hur lÀnge lagrar vi dina personuppgifter

Personuppgifter som Àr hÀnförliga till ett avtal behandlas sÄ lÀnge de tillhör en aktiv kund till oss. Med en aktiv kund menas en kund som har ett kundkonto som bÀr en placering. Personuppgifter som Àr hÀnförliga till inaktiva investeringskonton raderas var sjÀtte mÄnad.

Vem behandlar dina personuppgifter?

Vi kommer inte sÀlja, byta eller licensera nÄgra personuppgifter om dig till tredje man. DÀremot kan vi behöva överföra personuppgifter till externa parter som behandlar uppgifterna för egna ÀndamÄl. SÄdana mottagare inkluderar till exempel Skatteverket.

Dina rÀttigheter enligt GDPR

  • Att fĂ„ tillgĂ„ng till och kopior av de personuppgifter vi har av dig;
  • Att krĂ€va att vi upphör med behandlingen av dina personuppgifter om behandlingen medför skada eller olĂ€genheter;
  • Att krĂ€va att vi inte sĂ€nder dig marknadsföringsinformation;
  • Att krĂ€va att vi raderar dina personuppgifter;
  • Att krĂ€va att vi begrĂ€nsar vĂ„ra databehandlingsaktiviteter;
  • Att frĂ„n oss erhĂ„lla de personuppgifter som vi har om dig som du har försĂ€tt oss med;
  • Att krĂ€va att vi rĂ€ttar de personuppgifter vi har om dig om de Ă€r inkorrekta.

För att begÀra ut information om vilka personuppgifter vi har sparat kan du kontakta ansvarig person pÄ info@adaptivehedge.com. VÀnligen notera att ovanstÄende rÀttigheter inte Àr absoluta, utan vi kan ha rÀtt till att neka din begÀran om undantag Àr tillÀmpliga.

Om du skulle ha nÄgra klagomÄl avseende vÄr behandling av dina personuppgifter har du ocksÄ rÀtt att inge klagomÄl till svenska Datainspektionen

SÀkerhetsÄtgÀrder för att skydda dina data

Dina personuppgifters sÀkerhet Àr viktig för oss och vi anvÀnder kommersiellt gÄngbara metoder för att skydda dina personuppgifter, och granskar och anpassar dessa regelbundet till vÄra rÄdande tekniska processer. Ingen metod för att överföra information över Internet eller för datalagring Àr emellertid 100 % sÀker, varför vi inte kan garantera dina personuppgifter absolut sÀkerhet.

Cookies

Cookies Àr smÄ textfiler som sparas i din dator som finns kvar i din dator och ger oss möjlighet att kÀnna igen din dator vid ditt nÀsta besök.

NÀr du besöker vÄr hemsida kan vi behandla viss information pÄ automatiserad vÀg (genom till exempel cookies och serverloggen). Information som vi samlar in pÄ detta vis inkluderar till exempel din IP-adress, nÀtverksplacering, webblÀsarinformation, apparatens karaktÀristik, operativssystem, hÀnvisande URL:er, information om vilka ÄtgÀrder du vidtagit pÄ vÄr sida samt tid och datum för besök pÄ hemsidan genom sÄ kallade cookies.

Du kan förhindra att cookies sparas genom att vÀlja lÀmpliga instÀllningar i din webblÀsare. Observera dock att om du gör det, kanske vissa funktioner pÄ webbplatsen inte Àr fullt tillgÀngliga.

Som besökare pÄ vÄr hemsida sparar vi enbart information om vilken investarprofil du valt i samband med ditt besök pÄ vÄr hemsida.

Som inloggad besökare pÄ hemsidan spara vi en cookie som identifierar anvÀndaren och gör det möjligt med inloggning och autentisering.

FörÀndringar av vÄr integritetspolicy

AHF förbehÄller sig rÀtten att göra Àndringar eller tillÀgg till denna integritetspolicy, exempelvis om tillÀmplig lagstiftning Àndras eller om vi förÀndrar vÄra tjÀnster pÄ ett sÀtt som pÄverkar vÄr behandling av dina personuppgifter.

Information om eventuella Àndringar eller tillÀgg meddelas dig pÄ lÀmpligt sÀtt beroende pÄ Àndringarnas omfattning och betydelse för dig som kund eller besökare av vÄr hemsida. Uppdaterad information kan t.ex. lÀmnas per e-post, via Mina Sidor, i samband med annan kommunikation med dig, pÄ vÄr webbplats eller via annan lÀmplig kanal.